Mostar X Adventures

Mostar city rafting

Osjeti uzbuđenje raftinga kroz srce grada Mostara. Ova aktivnost nudi mogućnost upoznavanja grada iz jedinstvene perspektive, rafting razigranom rijekom Neretvom kroz cijeli grad Mostar. Poznata po svojoj smaragdnoj boji, Neretva dijeli grad na dvije obale povezane preko pet mostova. Najpoznatiji od njih, ujedno i UNESCO zaštićeni spomenik kulture – Stari most.
Kroz ovu aktivnost ne samo da ćete uživati u posebnom razgledavanju grada nego ćete čuti i priču pet mostova-specijalnu priču o Mostaru, njegovoj bogatoj kulturi i turbulentnoj prošlosti.
Mostar je dobio ime po čuvarima Starog mosta koji su nazvani Mostari.Kroz stoljeća, Mostar je postao mjesto susreta velikih svjetskih kultura i mjesto gdje se susreću istok i zapad, mjesto gdje su Katolici, Pravoslavci, Muslimani i Jevreji živjeli zajedno pod vedrim Mediteranskim nebom.

Lokalni vodiči će vam pričati o gradu od samog početka, preko posljednjeg rata sve do današnjeg života u Mostaru. Usput ćete uživati u spomenicima kulturne baštine i lokacijama koje kriju pravi identitet grada Mostara.

Kako lokalci vole reći, mostovi predstavljaju njihove najdublje strahove, nadu i realnost svakodnevnice koju žive.

Jesmo li spomenuli da je ova aktivnost ujedno i superzanimljiva? Kao što ćemo vam pokazati, rafting kroz grad Mostar je jako posebno iskustvo!
Basic Tour

 

  • Trajanje aktivnosti: 3-5 hrs.
  • Dužina rute: 12km
  • Uključeno: raft, vesla, kratko/dugo neopren odijelo, kaciga, prsluk, skiper/vodič, kupanje, osiguranje
  • Šta ponijeti: kupaći kostim/šorc, peškir, presvlak, krema za sunčanje.